vineri, 11 aprilie 2008

Secretul succesului unei greve

secretele succesului unei greve

  • Blochezi o fabrică. Eventual una care produce ceva. Dacă e şi profitabilă, cu atât mai bine, o să cadă patronii la pace repede.
  • Blochezi o primărie, o televiziune, o instituţie. Dacă stai ca blegul şi protestezi în fata fabricii, nu te bagă nimeni în seamă. Arma secretă e să blochezi un drum. Eventual naţional. European şi mai bine. Cu cât e drumul mai ămre, cu atât publicitatea mai tare. De ce să nu dai ziarelor internationale motive să creadă că Romania e o ţară bananieră? În plus, oamenii pe care îi impiedici să circule vor solidariza cu tine instant, că oricum nu aveau treabă.
  • Dai cu căciula de pământ de fiecare dată când apar televiziunile. Obligatoriu ascunde gipanele şi alte maşini aparţinând liderilor de sindicat. Scoate salopeta de la naftalină si apari cu ea mereu, chiar dacă n-ai mai purtat-o de 10 ani. Menţionează de Sahleanu, dă bine.
  • Patronii fabricii sunt nişte hoţi, nu uita să specifici asta la fiecare 5 minute. Oamenilor care vă văd la teve le va place, le aduce aminte de tinereţea proletară, când totul aparţinea lor, adica fiului iubit (nu, nu Ilici).
  • Marş de protest. Rezultate garantate. Ce poţi face dacă eşti nemulţumit de locul tău de muncă dacă nu să îi impiedici şi pe alţii să ajungă la al lor? Nu-i aşa că e poetic?
  • Grevă în faţa Guvernului. Nu nene, dacă eşti din Bucureşti, nu merge fără un protest care să blocheze centrul şi să se oprească în Piaţa Vctoriei. Unde urli două ore şi după aia pleci acasă, că e cald al naibii (grevele nu se fac pe frig, a venit primăvara, uitaţi câte se pregătesc, astă iarna nu protesta nici dracu’). Orele optime pentru protestul la Guvern: undeva între 2 si 5. Ca să poţi prinde şi ştirile de după masă şi pe cele de seară, având astfel asigurat suportul oamenilor (vezi pct. 4).
  • Guvernul e plin de hoţi, nu uita să spui şi asta. Asigură un colorit grevei. Nu contează că Guvernul n-are nici o treabă cu greva ta, îi înjuri preventiv, să ştie ce îi aşteaptă!
    1. Până la urmă, românii au obţinut 300RON în plus la salariu şi un bonus de 1.000 de lei prima pentru rezultatele din 2007. Link.

      2010. Renault mută fabrica de la Mioveni în Rusia şi Maroc, unde muncitorii n-au ce mânca şi trăiesc cu vodcă şi aer. Românii fac grevă şi cer naţionalizarea uzinei.

      Oare dacă fac şi eu grevă primesc mai mulţi bani? Slabe şanse. Dar lasă că mă răzbun pe cine pot. Un mândru exemplar al speciei umane cunoscătoare de computere a taxat-o pe Andreea Marin cu 5.000 pentru blog. Ceea ce, să recunoaştem, e un standard. Cabral, se aude acolo n spate? (apropos, dacă eu zic că eşti negru, sunt rasist, nu?)

      Niciun comentariu: