luni, 7 aprilie 2008

Torta Olimpica s-a stins sub Turnul Eiffel!

torta.jpg Cu siguranta, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Beijing, din aceasta vara, nu se asteptau ca europenii sa protesteze atat de dur, fata de violentele petrecute in Tibet.

Si cum pe cale dimplomatica chinezii n-au vrut sa auda de amestecul altor state in politica lor interna, s-au trezit cu ca drmul Tortei Olimpice este barat prin mai toate statele Europei.

Dupa Londra, unde protestele au fost numeroase, soldate cu arestari si multa politie, iata ca nici in Franta lucrurile nu stau mai bine. Ba am putea spune, ca pe Champs Elizee, in drumul spre Turnul Eifell s-a strans multa lume, protestatari din toate colturile pamantului, se arata in L’Equipe .

Bannere, steaguri, manifestanti, strigate si chiar violenta, de asta au avut parte purtatorii Tortei. Pentru a preintampina accidentele mai grave, oficialii parizieni au stins flacra si au transportat-o cu masina blindata. Apoi politia a fost nevoita sa intervina cu tunuri de apa si gaze lacrimogene, pentru a-i imprastia pe manifestanti.

Francezii au recurs la astfel de proteste incurajati si de presedintele Nicolas Sarkozy, care nu a exclus posibilitatea ca delegatia sportiva a Frantei sa boicoteze deschiderea Jocurilor Olimpice.

Pentru oficialii chinezi nu sunt cele mai fericite zile, iar stingerea flacarii olimpice, din motive de securitate, aproape ca anuleaza total spiritul olimpic de fair-play, iar drumul Tortei devine inutil!

Niciun comentariu: