luni, 7 aprilie 2008

Stelisti, ciocu’ mic!

gigi.jpg In Ghencea e bucurie mare: Steaua a revenit pe primul loc, la egalitate de puncte cu CFR Cluj, si are un ascendent moral, fiind echipa care a venit din urma.

Acum au inceput declaratie pompoase, fiecare aratandu-si muschii umflati de succes: Dica zice ca Steaua a tratat meciurile cu seriozitate, iar cei de la Cluj s-au crezut campioni; managerul sportiv Adrian Ilie, singurul oficial din fotbalul romanesc al carui vocabular nu contine prea multe cuvinte, spune ca au fost 11 puncte diferenta, dar Steaua le-a recuperat; capitanul Mirel Radoi este si el de parere ca Steaua este in grafic, pentru castigarea titlului, iar finantatorul Gigi Becali atribuie toate succesele lui Dumnezeu!

Singurul care a dat o declaratie realista a fost presedintele clubului, Valeriu Argaseala, care a recunoscut ca Steaua este la egalitate cu CFR si pentru ca fotbalistii clujeni au jucat prost si au permis Stelei aceasta egalare.

Dar sa vedem de ce se umfla muschii pe Steaua si despre ce parcurs de exceptie vobeste Dica, atacantul cu 7 goluri in 27 de etape. ciocu_mic.jpg Din cele 8 etape disputate in acest an, Steaua a pierdut-o pe prima, la Iasi, dar le-a castigat pe toate celelalte. In conditii normale, o astfel de echipa, cu 7 succese la rand, merita felicitata, dar…

1. Dupa esecul de la Iasi, Steaua a castigat cu CFR in Ghencea, rezultatul fiind opera orbului Alexandru Tudor, arbitrul care n-a vazut doua lovituri de la 11 metri pentru clujeni.

laca.jpg2. A urmat victoria cu Pandurii la Tg. Jiu, 1 - 0, formatie cu care Steaua are semnat un protocol oficial, prin care Pandurii se angajeaza sa creasca fotbalisti pentru formatia bucuresteana!!! “Un meci modest, sper sa iesim cat mai repede din perioada aceasta proasta”, declara insusi antrenorul Lacatus dupa partida.

3. Meciul din Giulesti, “Cazul Bricheta”, cum l-au numit ziaristii, este binecunoscut. Steaua era condusa cu 1 - 0 de Rapid, dar partida a fost oprita de arbitrul Deaconu, datorita unei brichete aruncate in teren, facand ca cei din Ghencea sa castige la “masa verde” cu 3 - 0. Decizie incorecta a Comisiei de Disciplina, rapidistii facand un nou Memoriu la Comisia de Apel. Oricum, giulestenii sunt decisi sa mearga chiar si la Tribunalul de la Lausanne

4. Steaua - UTA 2 - 1, a fost o alta mostra a neputintei echipei bucurestene. Aradenii au condus cu 1 - 0, mai bine de 50 de minute, Steaua egaland prin Pepe Moreno dintr-o faza fixa, in minutul 64, pentru ca Vali Badea sa aduca victoria in prelungirile partidei. Se poate spune ca a fost singura victorie fara semne de intrebare a bucurestenilor.

5. La Vaslui, Steaua n-a jucat nimic, a facut doar figuratie, reusind un gol in minutul 65, prin Pepe Moreno. Patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, si-a acuzat elevii ca nu si-au aparat corect sansele, antrenorul Dorinel Munteanu platind cu scaunul acest rezultat. S-a dovedit ca impresarul lui Munteanu este seful unei filiale PNG, partid condus de Gigi Becali.

6. Steaua - Dacia Mioveni 2 - 0, goluri Goian, minutul 50, si Pepe Moreno, minutul 56. In dimineata zilei cand a avut loc partida, reporterii Sport.ro au surprins ceva agitatie in fata Restaurantului Doi Cocosi, din Mogosoaia, acolo unde au luat masa antrenorul Daciei, Sorin Cartu, si unul din verii lui Gigi Becali. Intamplator sau nu, prin zona se afla si Ion Craciunescu, un fost angajat si protejat al lui Giovani Becali, acum in staff-ul Stelei.

Asadar, in cele 8 partide disputate de Steaua pana acum, doi antrenori au ramas fara loc de munca, Rednic si Dorinel Munteanu, un arbitru a fost deportat la ligile inferioare, Alexandru Tudor, un altul a fost decorat de presedintele tarii, Alexandru Deaconu, acesta din urma fiind si el un pic retrogradat in liga secunda.

Pana la urma, scopul scuza mijloacele, iar cand in joc sunt atatea milioane de euro, finantatorul Gigi Becali nu precupeteste niciun efort. Nu sunt rautacios, dar prea multe s-au adunat in dreptul Stelei si sunt prea multe coincidente la numar. Oricum, campionatul se anunta interesant, in continuare, dar nu ma gandesc la lupta din teren…

Niciun comentariu: