vineri, 11 aprilie 2008

Adrian Mutu - PSV Eindhoven 3 - 1!

mutu.jpg Fantastica evolutie a romanului Adrian Mutu la Fiorentina continua si in Cupa UEFA, nu numai in Serie A. Cu cateva minute in urma, Mutu a invins de unul singur formatia olandeza PSV Eindhoven, marcand doua goluri pentru istorie.

Gratie acestor reusite, Fiorentina a ajuns in semifinalele Cupei UEFA, unde va intalni echipa scotiana Glasgow Rangers.

Primul gol marcat de Mutu s-a petrecut in minutul 38. Lovitura libera de la 30 de metri pentru Fiorentina, Liverani pasea lateral lui Mutu, iar acesta catapulteaza balonul exact in vinclul din dreapta portarului lui PSV, brazilianul Gomes. Pentru o clipa, stadionul a amutit, a fost o executie extraterestra si nu-i dai gol asa usor unui brazilian de talie mondiala.

Cei 2000 de fani ai Fiorentinei, veniti din Italia, au explodat la cateva secunde si din acel minut au pus stapanire pe tot fondul sonor. A fost cea mai buna partida a romanului din acesta editie de cupa europeana.

Mutu si-a continuat evolutia excelenta si a arat terenul, pur si simplu, ajutandu-si aparatorii, in dese randuri. L-a servit cu centrari pe Pazzini, a dat pase subtile, a sutat, a driblat si a mai marcat inca un gol, pentru ca fericirea sa fie deplina.

Dupa 8 minute de la reluarea reprizei a 2-a, Mutu s-a distrat cu apararea olandeza si a sutat cu efect, din marginea careului mare, printre portar si fundasii adversi: 2 - 0 Fiorentina si Mutu predase o lectie de fotbal viitorilor adversari ai nationalei Romaniei, la Campionatul European din iunie.

La finalul transmisiei, imaginea operatorului olandez s-a oprit pe imbratisarea dintre Mutu si antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelii, omul care i-a schimbat destinul conationalului nostru.

De maine, presa internationala va vui si toate televiziunile importante vor da imagini cu golurile de generic ale lui Mutu. Are 6 in cupele europene. Sa fim mandri, romani, ca suntem contemporani cu Adrian!

Niciun comentariu: